Sunday, December 8, 2019

Peripețiile lui Moș Crăciun

Moș Crăciun peripeții

Moş Crăciun cu plete dalbe
A sosit de prin nămeţi,
Şi aduce daruri multe
La fetiţe şi băieţi.
Din bătrâni se povesteşte
Că-n toţi anii negreşit,
Moş Crăciun pribeag soseşte
Niciodată n-a lipsit.
Moş Crăciun cu plete dalbe
Încotro vrei s-o apuci,
Ţi-aş cânta: 'Florile dalbe'
De la noi să nu te duci!


Moș Crăciun - locație Laponia - Polul Nord, diferit de Moș Gerilă care are locația la Polul Sud.
Moș Crăciun este părtinitor dar totuși se străduiește să aducă bucurie în viețile copiilor care încă nu au devenit total dependenți de internet. Asta pentru că odată prinși în mreaja internetului copiii nu se mai mulțumesc cu daruri clasice, ei visând doar la dispozitive smartphone cât mai performante.

Dar Moș Crăciun este o entitate aparte, nu doarme prea mult fiind stresat de faptul că noaptea de Ajun este prea scurtă și copiii sunt mulți.
O adevărată aventură pentru Moș Crăciun și echipa lui - să ducă într-o singură noapte atâtea milioane și milioane de cadouri.
Și asta cu echipamente rudimentare, căci nu a mai avut timp să ducă sania la service, nici măcar ITP nu are..

Într-o noapte de Ajun sania s-a stricat și a trebuit să apeleze la o firmă de curierat. - costurile au fost uriașe.

Dar cel mai penibil a fost când o secretară sexy dar fără prea multă inteligență a încurcat adresele produselor. Atunci Moșul a dus mitraliere de asalt copiilor din Florida, și jucării de pluș soldaților din Cecenia.

O altă problemă destul de complicată este reprezentată de faptul că Moșul nu poate duce cadouri în țările sărace din continentul African pentru că ruta de zbor este deținută de companiile britanice, iar rasismul și ura de rasă blochează accesul spre aceste țări.

Dar chiar dacă lumea întreagă se mută ușor, ușor în realitatea virtuală, Moșul este bolnav de optimism. El face planuri pentru următorii 40 de ani, cu cadouri pentru copii și oameni maturi.

No comments:

Post a Comment

Când mă uit în oglindă mă văd mai rotund

Nu știu dacă ați observat că atunci când ne privim în oglindă părem mai dolofani. Adică: Mușchii brațelor la bărbați par mai măr...